Заходи до Всесвітнього дня безпечного Інтернету по Балківецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів

8 лютого 2021 року

«Кібербезпека» РАЗОМ ДО НАЙКРАЩОГО ІНТЕРНЕТУ

1 урок перегляд мультфільму «Казка про Інтернет» 2,3,4 класи

2 – урок перегляд відеороликів на тему «Інтернет – користь чи прихована небезпека». 5, 6, 7,8 класи

12:30 – 13:15 онлайн-урок в системі Cisco «Разом до найкращого Інтернету» Кібербезпека.

9 лютого 2021 року

День безпеки в Інтернеті

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається в більш ніж ста країнах і координується об’єднаною мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

Ця подія дозволяє зробити акцент на позитивному використанні технологій і вивчити роль, яку ми всі граємо в цілях сприяння створенню кращої і більш безпечної онлайн-спільноти. Вона служить закликом для молодих людей, батьків, вихователів, вчителів, соціальних працівників, співробітників правоохоронних органів, підприємств, політиків і широких верств суспільства, щоб об’єднатися з метою сприяння та створення найбільш позитивного і кращого інтернету.

В Балківецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів в цей день було проведено цілий ряд заходів для здобувачів освіти з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Молодші школярі, 1 та 2 класи, подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Для учнів 3-4 класів проводилися відео-уроки на тему: “Інтернет – користь чи прихована небезпека” з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Учні 6 – 7 класів приймали участь в грі «Безпечна подорож до країни Інтернет». Після закінчення гри-подорожі учасники визначили негативний вплив мережі на підростаюче покоління, а також пригадали пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Для учнів 8 – 9 класів була проведена інформаційна бесіда «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.

З учнями 5 класу провели годину спілкування на тему: “Інтернет – користь чи прихована небезпека”. Визначили позитивний і негативний вплив Інтернету на підлітків, а також пригадали пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *