Дорогі наші ветерани війни в Афганістані та учасники бойових дій на території інших держав.

Сьогодні всі ми відзначаємо знаменну дату – 32  річницю виведення радянських військ з Афганістану. Вже стало традицією разом з цією подією вшановувати всіх учасників бойових дій на території інших держав.

З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але ми не вправі викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі!

Війна в Афганістані, яка тривала 10 років і принесла смерть у тисячі українських родин, має стати уроком для всіх, уроком для прийняття виважених рішень щодо участі у різних військових конфліктах, бо найціннішим є людське життя! Влучно сказав Леонардо да Вінчі: „Життя є дар, великий дар. І той, хто його не цінує, дарунка цього не заслуговує”.

Понад 160 тисяч українців пройшли дорогою цієї війни, більше 3 тис. додому так і не повернулись, ще понад 8 тис. отримали поранення!

Прикро усвідомлювати, що приклад недалекоглядної загарбницької політики радянських вождів не слугує уроком для теперішнього керівництва Російської Федерації.

Ось уже шостий рік  на сході нашої країни проходить антитерористична операція, яка насправді є, як і 32 років тому в Афганістані, неоголошеною війною. Зараз, як ніколи, є актуальним досвід тих 250 тисяч воїнів-інтернаціоналістів, що проживають на території нашої держави. Вони вміють цінувати кожний прожитий день, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. В них є чому вчитись. Тому й не дивно, що не мало з них беруть участь в АТО, де демонструють іншим бійцям, як треба любити свою землю і свій народ! Ми горді тим, що живемо в країні де панує патріотичний дух, де люди не байдужі один до одного.

Закликаємо всіх схилити голови перед світлою пам’яттю полеглих бойових друзів та вшанувати тих, кому довелося воювати в чужих країнах!

Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконуючи свій військовий обов’язок.

Бажаємо вам і вашим родинам добра, миру і достатку, міцного здоров’я, наснаги, злагоди на довгі літа!

З повагою до вас вся шкільна родина!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *