День українського добровольця

День українського добровольця — свято мужності, героїзму, самовідданості захисників нашої країни. Добровольці, як і військовослужбовці ЗСУ, одними із перших стали на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю.

Відзначення Дня українського добровольця 14 березня обрали не випадково: саме у цей день 2014 року з Майдану перші добровольці вирушили на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом, де почали підготовку до участі в боротьбі за територіальну цілісність України.

Березень 2014 року увійшов у новітню історію України через трагічні події окупації Криму військами РФ та початку воєнних дій у південно-східних регіонах України. Перші роки неоголошеної війни були дуже важкими для нашої держави через зраду, сепаратизм, а також непідготовленість армії до бойових дій. Тому у цей період внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити. Того ж 2014 року військкомати країни зафіксували рекордну явку добровольців. Люди приходили за покликом серця, не чекали на отримання повістки. Добровольці сприяли мобілізації сил в тилу, допомогли зібрати та озброїти нашу армію.

Завдяки добровольцям — їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак.

Загалом у війні на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур. Показовим є й той факт, що серед добровольців різних батальйонів були і є не тільки українці, а й наші побратими з інших країн, які розуміють, що РФ — країна агресор, яка за будь-яку ціну хоче залишити нашу країну під своїм впливом.

Українські добровольці завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до батьківщини стали гордістю нашого народу. Честь їм і слава!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *