“16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА”

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться акція “16 днів прот насильства”. Дати проведення акції є символічними. Вони створюють своєрідний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства, боротьби зі CHIДом, рабством та дій щодо захисту прав людини.

Реальністю сьогодні стало пропагування культу сили та жорстокості в ЗМІ, зниження виховного потенціалу сім’ї, порушення взаємодії між школою та сім’єю, поширення зразків асоціальної поведінки.

Серед підлітків значного поширення набули різноманітні конфлікти. Однією з форм конфліктної взаємодії є булінг. Це явище характеризується гостротою і тривалістю негативних наслідків для всіх його учасників. Так, булінг в шкільному середовищі негативно впливає на розвиток особистості підлітка. Поширення даного явища серед підлітків викликає потребу у пошуку ефективних форм та методів соціально-педагогічної профілактики.У рамках Всеукрахнської акції було проведено виховну годину “Стоп БУЛІНГ”, також була проведенна акція “Наші долоньки проти насилля”. з метою попередження булінгу та насилля в дитячому средовищі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *