Тиждень бібліотеки

За доброю традицією кінець вересня початок жовтня проходить  тиждень Бібліотеки. Завдання цього тижня — заохочити дітей до читання, виховання в учнів любові до книги, культури читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури.Вільно можна сказати,що мети досягнуто.

Напередодні тижня,  завдяки вчителям школи, які завжди готові до співпраці і відгукнулись на пропозиції бібліотекаря, було підготовлено і проведено ряд  заходів.

Тиждень  відкрила виставка у бібліотеці- «Добрий день, книжковий тиждень».

Цікаво  пройшла екскурсія-знайомство першокласників з бібліотекою під назвою «Царство книг».  Діти з цікавістю слухали розповідь про призначення абонементу та читального залу в бібліотеці, познайомились з її розділами. Дізнались про виникнення книги та книгодрукування, ознайомились з правилами користування книгою та бібліотекою, відгадували казкових героїв, назви казок, стали читачами бібліотеки.

Крім заходів, розрахованих на інформатизацію та популяризацію, шкільна бібліотека, з метою бережливого ставлення до підручників та художньої літератури, співпрацювала з центром учнівського самоврядування та організувала перевірку стану підручників в учнів школи «У кого підручникам краще живеться».

Протягом Тижня проводилась акція “Книга в дарунок шкільній бібліотеці”,   що об’єднала небайдужих читачів, які змогли долучитися до неї. Завдяки учасникам акції,  фонд шкільної бібліотеки поповнився на 8 цікавих книг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *