З Днем пам’яті та примирення. З Днем Перемоги.

Шановні вчителі, учні та жителі нашого села!
На календарі знову бачимо 8 та 9 травня, що є приводом для згадок сумних подій 1939-1945 років.
22 листопада 2004 року Генеральна Асамблея ООН проголосила ці дати Днями пам’яті та примирення, присвячені жертвам Другої світової війни. Також 9 травня – це День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. У ці дні ми згадуємо всіх тих, у кого ми у безкінечному борзі за наше життя, схиляємо свої голови перед полеглими на полях битви, у концтаборах…
Невпинно наближається і той день, коли ми не матимемо жодного свідка Другої світової війни, тому закликаю кожного з вас у ці дні віддати шану та вклонитися нашим живим ветеранам.
Бажаємо вам, дорогі наші ветерани, бадьорості духу, міцного здоров’я, оптимізму та активного довголіття! Нехай у ваших родинах панує злагода, оселі повняться достатком, а всі теплі слова і побажання, які ви почуєте в ці дні, додають сил і душевного спокою!

Звертаюсь до молодого покоління, яке зростає на прикладі пам’яті трагедії усього людства, та повинно чітко усвідомити, що безглузда ідеологічна конфронтація, зарозумілість, яка сягає політичної верхівки, – це тупиковий вихід із ситуації, тому ви маєте зробити усе, щоб ніколи не допустити кровопролиття, яке і сьогодні ми маємо у своїй країні.
Пам’ятаймо, що перемога над нацизмом далась нам та усьому світові надзвичайно високою ціною!
З Днем пам’яті та примирення!
З Днем Перемоги!

Голова учнівського самоврядування Багрій Луїза

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *